Efter endt gulvslibning anbefaler jeg altid gulvbehandling med et gulvprodukt, som f.eks. lak, olie, lud eller sæbe. Dette afhænger af, hvilken type trægulv der er tale om, og selvfølgelig kundens ønske. Fælles for disse behandlingstyper er, at de vil give et smukt udseende og en stærk overflade mod slid og snavs.

Lak Gulvbehandling

Alle lakprodukter som anvendes til behandling af trægulve i dag, er vandbaserede. Produkterne er altså miljørigtige og sundhedsvenlige.

En sådan lakbehandling medfører at gulvets overflade bliver hård og kraftig. Dette gør, at trægulvet bliver meget nemmere at rengøre og vedligeholde.

Har du brug for et trægulv, der skal være slidstærkt? Så vil en lakbehandling være den bedste løsning for dig. Lakbehandling bliver brugt i forbindelse med sportshaller, lufthavne, m.m.

 

Klar eller hvid lak?

Der er to forskellige laktyper. Karma håndværkeren benytter både klar og hvid lak. For at give gulvet den optimale slidstyrke skal gulvet lakeres 2-3 gange. Gulvet vil være nemt at rengøre, eftersom det skal vaskes med vand og sæbe, uanset hvilken laktype du vælger.

Trægulv der er gulvbehandlet

Olie Gulvbehandling

Oliebehandling af trægulve giver dit gulv et naturligt udseende i forhold til andre gulvbehandlingsformer.

Karma håndværkeren anvender olieprodukter af høj kvalitet.

Vælger du denne behandlingsform, vil dit gulv blive flottere og finere end med andre behandlingstyper. Dog kræver olieret gulv mere vedligeholdelse end nogle af de andre behandlingsformer.

 

Klar eller hvid olie?

Jeg benytter to forskellige typer olier,  nemlig klar olie og hvid olie.

Den klare olie kaldes for naturolie, denne olie er helt gennemsigtig. Alt efter hvilken type træsort gulvet er af, kan naturolien påvirke strukturen i træet og dermed blive mere markant. Denne naturolie vil give trægulvet en varm glød og en mat overflade.

Den hvide olie benytter jeg for at efterligne gamle sandskurede trægulve. Med hvid olie vil trægulvet få et lyst udseende.

Lud Gulvbehandling

Alt efter hvilken ludtype der bliver benyttet til dit trægulv kan behandlingen kombineres med sæbe. Generelt foretages en s ludbehandling for at hindre gulvet i at blive gult. Man får derimod et lysere trægulv.

Ved en ludbehandling vil den naturlige struktur i træet blive fremhævet og bevaret, samt give et smukt og hvidligt udseende. Karma håndværkeren benytter sig af fire forskellige typer lud, nemlig;

 

  • speciallud
  • nåletræslud
  • løvtræslud
  • hvidlud

 

Speciallud skal hindre trægulvet i at blive gult, og anvendes sammen med sæbe på alle slags lyse træsorter.

Nåletræslud er en behandling, som skal hæmme den naturlige proces, så gulv af nåletræ ikke bliver gult. Behandles trægulvet ikke, vil det med tiden blive påvirket af sollyset og dermed blive mørkere. Behandlingsformen anvendes i samarbejde med sæbe på fyr- og grantræsgulve.

Løvtræslud efterlader dit gulv med et afbleget look og bevarer den naturlige struktur, kombineres med sæbe på løvtræ, som f.eks. eg, bøg og ask.

Hvidlud virker effektivt mod gulningsprocessen af alle træsorter og anvendes i forbindelse med sæbe eller lak.