Allergivenlig maling

Allergivenlig maling

Nogle gange skaber man et større problem i forsøget på at løse et lille. Bagklogskaben er så småt ved at hobe sig op i forhold til konserveringsmidler, hvor erstatningen for opløsningsmidler og parabener ser ud til at kunne blive en bombe under indeklimaet i mange danske hjem og børneinstitutioner.

Synderen er methylisothiazolinon – praktisk forkortet til det mere mundrette MI – som benyttes i stor stil som konserveringsmiddel i vandholdige produkter. Allergiproblemet er først dukket op i forbindelse med hudkontaktprodukter som vådservietter, hårshampoo, kosmetik, deodoranter, cremer og f.eks. helt almindeligt opvaskemiddel. Siden har det vist sig, at også afgasning fra f.eks. maling kan forårsage en allergisk reaktion.

Det ligger en stor udfordring omkring produktudvikling i de berørte brancher, men i Tyskland har man været en smule hurtigere på aftrækkeren. Derfor har vi i Rockidan-regi siden 2003 haft allergivenlig maling uden konserveringsmidler. I dag findes der tre produkter, som alle kan bruges til maling af vægge og lofter på helt traditionel vis.

Bliv ringet op

Hvis du ønsker at vi skal ringe dig op, kan du udfylde herunder, så giver vi dig et kald.